#3 lekkerste producten voor op de barbecue

Wat een heerlijke Hollandse zomer heeft Nederland achter de rug. Piet Paulusma heeft meerdere dagen een 10 kunnen uitdelen voor zijn item bbq weer. Iets wat je de gemiddelde Nederlander geen twee keer hoeft te vertellen. Wij zijn met de data van de #5 grootste supermarkt ketens aan de slag gegaan en kwamen tot de volgende top 3 meest geliefde bbq producten!

Bekende vleesproducten op #3 en #2

Het was dringen in de top 3 en er zijn 5 producten erg populair geweest deze zomer. Leuk om te zien dat de vegetarische hamburger dit jaar maar net buiten de top 20 is gevallen! Voordat we door gaan naar de nummer één, het favoriete stuk vlees van deze zomer presenteren wij de nummer twee en drie. Op drie zijn dit jaar de drumsticks geëindigd. We zijn dit jaar weer massaal gaan kluiven. Kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip! De kipfilet was met zijn vierde plek ook erg gewild dit jaar. Op twee op een behoorlijke afstand van de winnaar van deze zomer is de hamburger geëindigd. De hamburger scoort al jaren lang sterk bij zowel volwassenen en kinderen. Een hamburger op een broodje met saus en een blaadje sla of gewoon kaal en los in het klauwtje.

En de onbetwiste #1 is….?

We hebben de cijfers gechecked, gedubbelchecked en gerechecked en kwamen uit op één onbetwiste nummer 1. Uit data van de 5 grootste supermarkten blijkt dat er in de afgelopen zomerperiode (vrijdag 21 juni tot maandag 23 september) er van één product veruit het meest is gekocht. Het favoriete product van Nederland is….

De Sparerib!

Moeilijk je voor te stellen wanneer je nu naar buiten kijkt dat je een paar weken geleden nog aan het genieten was van dit heerlijke stukje vlees. Spareribs die al uren voor zede bbq op gingen zijn gemarineerd in sparerib marinade en dan heerlijk sappig op de bbq worden klaar gemaakt. Elke familie heeft wel een specialist en dit jaar was het zijn taak spareribs tot op perfectie klaar te maken. Benieuwd naar het herfstgerecht van Nederland? Zoek snel verder!