Beste Portugese wijn voor de echte liefhebber

Liefde voor wijn kan samengaan met verstand van wijn. Maar dat is zeker geen voorwaarde. Wat vind je lekker? Dat is van belang. Lang niet altijd hoeft een wijn op sommeliers niveau te worden beoordeeld om te smaken. Met beste Portugese wijn zal het wel vaak samengaan. De zin in een wijntje voor mensen met een minder uitgesproken smaak bestaat naast de vakkennis van de deskundige. Dat maakt dat je vrij bent in je keuze van een ruim aanbod. Alle soorten wijn zijn beoordeeld en gekwalificeerd. Op smaak, kleur en geur. Maar het gerecht waarbij het wordt geserveerd of de ambiance waarin de wijn wordt genuttigd tellen ook mee. Dat maakt het met de Portugese wijn zo gemakkelijk. Het is altijd goed.

Voor elke portemonnee

Ja, kwaliteit doet er toe. Maar dat is niet het enige criterium om voor een bepaalde soort wijn te kiezen. Als de verhouding in prijs en kwaliteit maar in evenwicht zijn. Dan kan iedereen tevreden zijn. De keuze voor de beste Portugese wijn wordt ook ingegeven door je budget. Wat wil je kwijt zijn voor die heerlijke drank voor jezelf en je gasten? Overal hangt een prijskaartje aan. Dat is geen bezwaar zolang het een eerlijke prijs is. Voor je gaste, thuis of in je horecazaak, maar ook voor de ondernemers in de hele keten. Ook de producent aan de voorkant van het product moet er een boterham aan kunnen verdienen. Die wetenschap laat je zorgeloos genieten van een lekker glaasje.

Duurzame productie beste Portugese wijn

Ook de wijnteelt gaat met zijn tijd mee. Oenologen kennen het belang van verantwoord en duurzaam produceren. De tijd dat er in de wijngaard overdadig met gewasbeschermingsmiddelen werd gewerkt ligt achter ons. De Europese regels hebben dit een halt toe geroepen. Er wordt zo natuurlijk mogelijk geproduceerd. Bemesten gebeurt nog maar mondjesmaat. En gewasbeschermingsmiddelen worden heel gedoseerd en minimaal gebruikt. Dat komt het product van beste Portugese wijn ten goede. Door gelijkmatige groei van de druiven op zonnige hellingen geven een unieke smaak. De wijnboer en producent leveren met trots een mooi product af. 

Puur genieten

Zo kan er een wijn op de markt worden gebracht zonder veel toevoegingen als smaak-, geur- en kleurstoffen. Dat komt de wijn ten goede. Aromatische druivenrassen komen dan beter tot zijn recht. Laat de teelt maar over aan de ervaren wijnboeren in Portugal. Zij produceren beste Portugese wijn  omdat ze er verstand van hebben. Van A tot Z. Ze hebben generatielange ervaring en knowhow in huis. Weten van de hoed en de rand over de grondsoort. Ze bewerken dezelfde wijngaarden al lang en kennis is vanuit hun voorvaderen doorgegeven. Ze zoeken altijd de beste combinaties in klimaat, weersomstandigheden, grondsoort, druivenras en productie. Het blijft een vak waarin veel facetten moeten kloppen. Dat beheers je niet na een paar jaren opleiding en stage. Daar gaat veel meer aan vooraf. Alles voor een goede oogst.