Chicken tandoori

Chicken tandoori, een gerecht dat je thuis kunt maken wanneer je een pot in de winkel haalt. Doe er wat rijst en wat kip bij en je gerecht is klaar. Dit is natuurlijk de gemakkelijkste manier om het te bereiden, want daarnaast kun je op internet diverse gerechten vinden om het gerecht op een uitgebreidere manier te kunnen serveren. Toch zul je het waarschijnlijk proeven wanneer dit door een amateur kok bereid is die geen of minimale kennis bezit van de Indiase keuken. Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker bij een professional te gaan eten en dan van de beste chicken tandoori te kunnen genieten die je ooit zult proeven. 

Thuis Chicken tandoori bereiden

Je kent het gerecht waarschijnlijk uit zo’n welbekende verpakking, maar oorspronkelijk wordt het gemaakt van kip die gemarineerd wordt in yoghurt gemengd met allemaal lekkere specerijen en vervolgens in een speciale oven gebakken wordt. Heel anders dan dat je die thuis zult maken dus. Thuis heb je kip met rijst die overgoten is met een lekkere saus. Terwijl van origine, de kip eigenlijk droog is. Zoals je een normale kippenpoot thuis ook kunt eten. Zo zie je dat er een heel verschil is tussen ons beeld en de realiteit als het om eten gaat. 

Indiaas eten 

Wil jij het gerecht eens op de orginele wijze eten op de manier hoe het door de Indiase cultuur bedoeld is, dan kun je het beste eens een goed Indiaas restaurant opzoeken, denk bijvoorbeeld eens aan Tulsi restaurant. Hier kun je talrijke Indiase gerechten proeven en eens bekijken welke wereld er voor je open zal gaan. Dan weet je zeker dat de gerechten op de juiste wijze bereid worden, hoef jij er niet de hele middag voor in de keuken te staan en hoef jij alleen maar lekker te genieten van al het lekkers dat je voorgeschoteld wordt.