Wat maakt de aubergine een aantrekkelijke groentesoort

aubergine

Deze groente heeft een aantal unieke kenmerken, waardoor hij zeer aantrekkelijk is om regelmatig op te nemen in uw dagelijks menu. De voedingswaarde is heel laag, dus ook voor mensen die af willen vallen is deze groente een geschikte keuze. Het aantal voedingsstoffen is aan de andere kant zeer hoog. Hij zit bomvol vitaminen en mineralen. Ook is deze groente heel rijk aan vezels. Hierdoor wordt de natuurlijk darmperistaltiek bevorderd. De groente is eenvoudig in het gebruik. De schil hoeft namelijk niet verwijderd te worden. Sterker nog, direct onder de schil zitten met name de gezonde stoffen van deze groente. Het is dus vooral aan te bevelen om de groente met schil te bereiden. Hierbij is het zeer belangrijk te vermelden dat het niet gezond is om de groente rauw op te eten. Door de giftige stoffen die hij dan bevat, kun je nare gezondheidsklachten ontwikkelen.

aubergine

Hoe maak ik een aubergine klaar?

Er zijn diverse heerlijke gerechten te bereiden met deze groente. Van grillen op de barbecue tot een lekkere pasta. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Op het internet of in een eigentijds kookboek tref je vaak inspiratie genoeg. Ook in een ovenschotel of een salade kun je de groente heel goed verwerken. Ook als gevulde groente met bijvoorbeeld een gehaktmengsel, is het een heerlijke toevoeging aan uw dagelijks menu. In andere culturen is men hier vaak veel meer mee bekend dan in Nederland, maar ook hier zie je dat de groente wint aan populariteit. We raken steeds meer vertrouwd met de toepassing ervan in onze eigen keuken en merken dat deze paarse groente echt een aanwinst kan zijn! De aubergine soep is nog niet zo bekend, maar ook dit recept is de moeite waard om een keer te proberen.

Waarom wordt een aubergine vaak eerst met zout bestrooid?

Deze groente gedraagt zich als een spons. Smaken, vetten en eiwitten, alles zuigt hij in zich op. Hier kun je gebruik van maken, want ook de kruiden en specerijen worden in sterkte mate in zich opgenomen. Vaak wordt in een recept de groente is bestrooid met wat zout. Hierdoor neemt de sponsachtige werking af. Het is belangrijk om de groente na het zouten een half uur te laten rusten. Daarna dep je ze voorzichtig droog met keukenpapier en kun je de groente verder gaan bereiden.