4 redenen om een kamado te verkiezen boven een barbecue

Kamado Joe

Wanneer je een ware liefhebber bent van het buitenleven en je dus zo veel mogelijk tijd doorbrengt in je tuin, dan wil je ongetwijfeld ook een apparaat of een faciliteit in je tuin hebben waarmee je etenswaren en maaltijden kunt bereiden. Hierbij is het aan te raden voor een kamado (bijvoorbeeld een van Kamado Joe) te gaan, en dus niet voor de alom bekende barbecue. Hieronder lees je om welke vier redenen we dit zo stellen.

Temperatuurregulatie

Met een kamado kun je zeer nauwkeurig de temperatuur instellen en regelen. Daardoor kun je altijd voor de precies juiste temperatuur zorgen. Aangebrande etenswaren kunnen dan ook tot het verleden behoren.

Veelzijdigheid

Een kamado is een stuk veelzijdiger inzetbaar dan onder meer een barbecue. Met een kamado kun je immers niet alleen etenswaren grillen, maar ook bijvoorbeeld bakken, stomen, roken en slow cooken.

Kamado Joe

Snelheid

Wanneer je er prijs op stelt kan een kamado zeer snel jouw etenswaren verhitten tot het gewenste gaarheidsniveau. Dit komt mede doordat je een kamado geheel kunt afsluiten, iets dat optimale hitte in het apparaat tot gevolg heeft.

Duurzaam

Tenslotte vormt de kamado een duurzame keuze, in die zin dat dit apparaat doorgaans een erg lange levensduur heeft. Dit komt onder andere door de pure kwaliteitsmaterialen waar de kamado’s van bijvoorbeeld Kamado Joe van gemaakt zijn. Van je kamado kun je dan ook zomaar tientallen jaren plezier hebben zonder dat de kwaliteit ervan merkbaar achteruit gaat.