Wat zijn onverzadigde vetten tijdens het afvallen?

onverzadigde vetten afvallen

bijna elk voedingsmiddel bevat vetten, die een mengsel van goede en slechte vetten bevatten. Het ene vet bevat iets meer goede vetzuren dan het andere. Goede vetten worden ook wel onverzadigde vetten genoemd en slechte vetten worden verzadigde vetten genoemd helpen onverzadigde vetten afvallen. Volgens het Voedingscentrum zijn onverzadigde vetten beter voor het lichaam en kunnen ze zelfs heel gezond zijn. Gezonde vetten helpen het cholesterol te verlagen!

onverzadigde vetten afvallen

Voedingsstoffen

Vet is een voedingsstof. Deze voedingsstof komt de darm binnen met voedsel. Je darmen nemen voedingsstoffen op en deze worden uit het lichaam afgevoerd. Op deze manier worden in de darm kleine vetbolletjes gevormd, die via de darmwand het bloed bereiken. Deze vetbolletjes worden ook geproduceerd door je lever. Vet is afkomstig van voedingsmiddelen die koolhydraten en eiwitten bevatten. Ons lichaam gebruikt vetbolletjes op verschillende manieren. Zo wordt vet gebruikt als brandstof voor het lichaam, een vetlaagje onder de huid en rondom de organen, beschermt het tegen kou en zwellingen en zit vet boordevol vitamines ook helpen onverzadigde vetten afvallen!

Verschillende vetten

Er bestaan ​​veel misvattingen over verzadigd vet. De een noemt het “slecht vet”, terwijl de ander het “goed vet” noemt. Verzadigde vetten zijn vaak dierlijke vetten zoals boter, kokosolie en vlees, maar zitten ook in snacks, koekjes, snoep en gebak. Ze hebben een vaste vorm zoals boter. Verzadigde vetten werden de afgelopen vijftig jaar vaak als ongezond beschouwd, maar uit recenter onderzoek blijkt dat dit niet helemaal terecht is. Niet voor niets wordt gezonde kokosolie/vet en boter nu weer gepromoot. Behalve dat het veel koolhydraten bevat, lijkt verzadigd vet niet goed voor je te zijn. Dan zijn ze niet verbrand. Maar dat is wat er gebeurt als je koolhydraatarm eet.