Bananenbrood maken

Bananenbrood

Zelf heerlijk bananenbrood maken kun je heel simpel met dit basisrecept.En als je door hebt hoe makkelijk je zelf bananenbrood kunt maken, kun je gaan experimenteren.

Want er zijn natuurlijk nog veel meer recepten met variaties op dit basisrecept.

Basisrecept bananenbrood

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram meel
  • 1 theelepel bakpoeder

Voordat je begint laat je de oven voor verwarmen op 170 graden. Daarna zeef je de bloem en meng je het bakpoeder en beetje zout in een grote kom. Pel de bananen en maal ze tot een glad geheel. Dit kan je met keukenmachine of staafmixer doen, maar een vork werkt ook prima. Voeg de bananen toe aan de kom en meng het tot een geheel. Breek de 3 eieren, klop ze en voeg daarna ook deze toe aan de kom. Goed mixen en het broodbeleg of cakebeleg is klaar voor gebruik.

Pak een cakeblik en vet deze in. Zo voorkom je dat het later gaat aanbranden of er niet uit wil komen. Giet het mengsel er langzaam in en leg het geheel in de oven. Hier moet hij ongeveer 50 minuten inblijven. Blijf het wel regelmatig controleren! We willen natuurlijk niet dat de cake/ brood mislukt. Na 50 minuten kijk je of het gaar is. Zo ja: dan laat je het nog even 10 minuten afkoelen. Zo krijg je een nog lekkerdere smaak en heeft het binnenste van de cake/ brood tijd om weer uit te zetten. Bananenbrood recept: gemakkelijk, snel en ovenheerlijk. Eet smakelijk!

Variaties bananenbrood

Bananenbrood maken kan op vele verschillende manieren. Het basisrecept hebben we zojuist behandeld, nu is het tijd om te kijken hoe we deze uit kunnen breiden. Bananenbrood recept met dadels, noten of andere fruit zijn simpel en snel te maken. Het enige wat je moet doen is dit in bepaalde hoeveelheid toe te voegen. Dit kan je het beste tegelijk met het ei doen. Zo mix je het geheel nog even door elkaar en heb je niet alleen aan de bovenkant deze lekkernijen zitten. Wil je glutenvrije of minder bakpoeder gebruiken? Dan veranderen de maten en zul je bijvoorbeeld een extra banaan toe moeten voegen om dit te compenseren. Later zullen op deze website hier ook recpeten voor te vinden zijn, maar zelf experimenteren blijft leuk om te doen.

Tips voor bananenbrood recept

Een luchtige, sappige, fruitige bananenbrood maken is vaak lekkerder dan het basis recept. Door altijd 1 extra banaan toe te voegen aan het recept zorg ook jij ervoor dat deze extra smaken naar boven komen. Extra genieten van de bananensmaak en direct ook een nieuw recept om uit te proberen. En natuurlijk het belangrijkste: erg lekker om te eten!