Een taart kopen? Let ook op de verpakking!

taartdozen groothandel

Een verjaardag, een jubileumfeest, een bruiloft of een huldiging. Allemaal gelegenheden waarbij je niet raar moet opkijken als je een stuk taart aangeboden krijgt. Taart wordt dan ook wel gezien als feestelijk en vrolijk voedsel. Wanneer je een of meerdere taarten gaat kopen, dan let je ongetwijfeld eerst op welke taart het eigenlijk moet worden. Vervolgens besteed je als het goed is aandacht aan de versheid van de taart. Welnu, wat dat betreft zou het fijn zijn als je een taart koopt die in een stevige, kartonnen verpakking zit. Deze houdt je taart langer vers en geeft op de koop toe bescherming tijdens je rit naar huis. Tenslotte is het belangrijk dat de productie van deze kartonnen taartdoos niet ten koste is gegaan van de natuur en dat je er veilig uit kunt eten. Check dan ook gerust of de door de bakkerij bij de taartdozen groothandel ingekochte taartdoos over een of meerdere keurmerken beschikt. Hieronder lees je meer over twee belangrijke keurmerken.

taartdozen groothandel

Het BRC-keurmerk

Als een kartonnen product zoals een taartdoos het BRC-keurmerk heeft, dan wil dat zeggen dat de doos geen chemische stofjes bevat die mogelijk schadelijk zijn. Bij een taartdoos is dat essentieel, want een taart komt direct in aanraking met deze doos. 

FSC-certificaat

Bij kartonnen producten kom je het FSC-certificaat tegenwoordig nog veel vaker tegen, dus ook bij verpakkingen waaruit niet gegeten wordt. Het FSC-keurmerk houdt in dat het papier of karton een afkomst heeft van hout uit een op een verantwoorde manier geplant, beheerd en gekapt bos. In zo’n bos werken bosonderhouders tegen fatsoenlijke lonen. Zij kappen weliswaar af en toe bomen voor commerciële doeleinden, maar tegelijkertijd wordt er gezorgd voor een nieuwe bomenaanwas. Uiteraard is dit veel beter dan ongecontroleerde ontbossing, iets waar je zowel als bedrijf als als consument niets mee te maken wilt hebben.