Hoe kies je de beste koffie voor op de zaak

Een groot deel van werkend Nederland nuttigt één of meerdere koppen koffie per dag. Daarnaast wordt goede koffie als zeer belangrijk ervaren voor de tevredenheid van het personeel. De keuze welke koffie u aan uw personeel wilt aanbieden is dus belangrijk en mag daarom niet onderschat worden.

De meeste koffieautomaten voor bedrijven onderscheiden zich door de kwaliteit van de bonen en een verschil in smaak. Maar daarnaast zijn er ook andere factoren die wellicht belangrijk zouden kunnen zijn om de voor uw bedrijf beste koffiemachine te kunnen vinden. Wist u bijvoorbeeld dat je op https://www.giocoffee.nl/ koffiemachines kunt bestellen die binnen 8 seconde een verse kopje koffie kunnen zetten? Deze functionaliteit komt met name van pas wanneer veel personeel van dezelfde machine gebruik maakt. Hoewel een praatje op zijn tijd bij de koffiemachine prima is voor de werksfeer is het ook fijn dat er geen wachtrij ontstaat en iedereen weer op tijd aan het werk kan.

Plastic bekertje of herbruikbare mok

Een ander aspect waar je aan moet denken is of het servies waarin de koffie geserveerd dient te worden herbruikbaar moet zijn of juist niet. Koffie is vaak minder lekker uit een plastic of, voor de milieubewuste bedrijven papieren, beker. Maar deze zijn wel makkelijker in gebruik. Glazen of porseleinen mokken hebben als nadeel dat deze na gebruik gewassen moeten worden. Dit zorgt ervoor dat naast een koffiemachine ook een vaatwasser aanwezig moet zijn en dat bovendien het personeel hier ook zelf verantwoordelijk mee om gaat. Het type servies waar de automaat mee uit de voeten kan moet dus ook in acht genomen. worden.