Kookworkshops; ideaal voor de fulltimers onder ons

Veel mannen en vrouwen die fulltime werken houden weinig tijd over om elke avond de meest spectaculaire maaltijden voor te zetten, denken ze. Door middel van een paar kookworkshops wordt het duidelijk dat ook deze groep heel makkelijk wisselende gerechten kan koken op doordeweekse dagen.

In het hele land poppen kookstudio’s op waar keukenprinsen en keukenprinsessen de meest fantastische workshops geven. Altijd al meer willen weten over het maken van pasta, het bereiden van gyoza of het maken van ramen? Voor iedere food liefhebber is er wel een geschikte kookworkshop.

Het is wel belangrijk dat je na het volgen van een workshop gelijk ook thuis aan de slag gaat. Op deze manier krijg je de gerechten en recepten gelijk goed in de vingers en kan je ook je eigen aanpassingen erop maken. Hierdoor gaat het ook steeds sneller om een bepaald recept klaar te maken. Dit zorgt ervoor dat je doordeweeks juist wel een lekkere maaltijd gaat maken in plaats van naar een kant en klare salade grijpt.

Een handige tip om ervoor te zorgen dat je sneller gaat koken is om je favorieten recepten op magneten bedrukken. Hang deze magneten op de koelkast waardoor je ’s ochtends kan kijken welke ingrediënten je na werk bij de supermarkt moet halen. Ook als je niet meer weet wat je moet koken is het heel makkelijk om even naar je tien magneten te staren.

Als je de gerechten zat bent kan je ze zo omwisselen voor tien andere gerechten. De oude gerechten ken je op dit moment waarschijnlijk uit je hoofd en zijn zo te repliceren. De magneet is daarbij dan ook overbodig geworden. Als je maar een kleine koelkast hebt dan kan je ook een receptenbakje maken voor op werk. Even tijdens de lunchpauze bladeren voor inspiratie en dan bedenk je dan al wat je ’s avonds gaat maken. Dit zal er ook zeker voor zorgen dat je minder fastfood gaat halen.

Als je andere producten wilt laten bedrukken dan raden we je zeker Maxilia aan! Heel veel succes met koken de komende tijd en kijk zeker even naar workshops in jouw omgeving.