Koop een kwaliteitsroker

Iedereen houdt van gebarbecued eten. Wie kan tenslotte dat malse, rokerige vlees dat van het bot valt, weerstaan? Helaas slagen maar weinig mensen erin om het beste aanbod van hun favoriete barbecue restaurant in hun eigen achtertuin te repliceren. Met deze tips en een kwaliteitsroker kun je eindelijk en voor altijd een betere bbq aan huis hebben.

Tip: bekijk ook eens dit mooi servies van The Table Amsterdam. Een unieke toevoeging aan jouw BBQ!

Voor een betere bbq aan huis, is het aan te raden om een ​​goede kwaliteit rookoven te hebben. Een standaard houtskoolgrill kunnen helpen bij het bereiden van fatsoenlijke ribben. Wil je echter echt mals vlees, met die kenmerkende rooksmaak, dan heb je een goede roker nodig. Zoals met alles, krijg je als het op rokers aankomt waar je voor betaalt. Het is dus de moeite waard om te investeren in een goedgebouwde roker. De sleutel tot een goede barbecue is een constante temperatuur en daarvoor moet je weten hoe je een roker moet isoleren. Traditionele offset-rokers van dik staal zijn beter in het vasthouden van de warmte, waardoor je de juiste temperatuur krijgt voor een betere bbq aan huis.

Meet de temperatuur aan het rooster voor een betere bbq aan huis

Het handhaven van de juiste temperatuur is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je een malse, smakelijke barbecue heeft. Om dit te doen, moet je de temperatuur van uw barbecue controleren. Veel mensen maken de fout om een ​​thermometer op het deksel van de roker te plaatsen om de temperatuur te meten. Gebruik voor het beste resultaat een digitale thermometer die wordt geleverd met dubbele sonde en meet de temperatuur van de kookkamer bij het rooster.

Indirecte warmte

Om goed te barbecueën moet de grill zo worden opgesteld dat het vlees in de indirecte hitte kan koken. Welk type grill je ook gebruikt, of het nu houtskool of gas is, de warmtebron moet aan de ene kant van de grill worden gehouden, terwijl het vlees aan de andere kant wordt geplaatst. Indirecte warmte zorgt ervoor dat het vlees van binnenuit langzaam gaart, zonder de natuurlijke sappen uit te drogen.