Probeer eens chorizo worst op een andere manier

Voor veel mensen is de chorizo worst geen onbekend product meer. De roodkleurige worst typeert zichzelf als een licht pittige delicatesse die op veel manieren gegeten kan worden. Denk hierbij aan zowel ontbijt als lunch, brunch, borrel en in het avondeten. Maar wist je dat er ook variaties zijn op deze Mediterrane versnapering? Monsieur Saucisson is hiervan een goed voorbeeld die de chorizo worst heeft omarmd en er zijn eigen draai aan heeft gegeven.

Een exotische lekkernij

Vele mensen zullen bij chorizo worst denken aan hun vakantie aan de Middellandse Zee. En dat is ook logisch, want deze worst vindt zijn oorsprong in Portugal. Dit betekent alleen niet dat elke chorizo worst Portugees is. Monsieur Saucisson is zelf een Fransman en daardoor heeft de worst hier een Franse slag gekregen. De Franse chorizo worsten van Monsieur Saucisson zijn iets droger dan het Portugese voorbeeld, waardoor er minder vet in zit. Hierdoor kan je het nog beter combineren met allerlei verschillende eetmanieren. Zo is chorizo heerlijk als borrelhapje tijdens een verjaardag of beleg je er de meest smaakvolle broden mee. Je kunt het ook gebruiken in een warme maaltijd, maar dan is het aangeraden om de chorizo doux te gebruiken en deze pas aan het einde toe te voegen.

Welke worst kiezen

Monsieur Saucisson bleef niet stilzitten en heeft verschillende chorizo worsten in het assortiment. Normaal gesproken wordt chorizo gemaakt van varkensvlees, maar er is ook een worst die is gemaakt van eend. Ander vlees, dezelfde kwaliteit. Daarnaast zijn er verschillende ingrediënten aan het vlees toegevoegd. Je hebt chorizo worsten met rode peper erin, met paprika, zwarte peper, mosterdzaad en ga zo maar door. Met meer dan 35 varianten zit er altijd wel een smaak voor je bij. Als je niet kunt kiezen, kun je er natuurlijk ook een paar tegelijk bestellen. Een chorizo worst blijft onaangebroken twee maanden goed als je deze droog en donker bewaart. Wil je zelf de chorizo worst van Monsieur Saucisson uitproberen? Dan kan je deze eenvoudig voor slechts 5 euro bestellen op de website van deze specialist.