Worteltaart met chocolade maken

De worteltaart met chocolade is een variant op de oude vertrouwde carrot cake, zonder de creamcheese achtige topping, maar met chocola en met een shitload aan zogeheten specerijen. Je kunt ook gewoon koekkruiden gebruiken, een stuk praktischer en alleen de kenner proeft het verschil. Ik miste de creamcheese topping toch wel een kleine tikkie beetje, maar al met al was het ding best te pruimen. In deze blog lees je meer informatie over hoe je de worteltaart uit het Allerhande Magazine maakt. In het magazine vind je alle benodigdheden en instructies. In deze blog lees je kort wat je nodig hebt en waar je op moet letten bij het bakken.

Het alternatief: online bestellen

Geen zin om zelf een taart te bakken? Een worteltjestaart online bestellen heeft veel voordelen. Het is voordelig, je hebt het snel in huis en je kunt het zelfs personaliseren met een foto, naam of tekst. Je kunt het bij je thuis laten bezorgen, maar ook bij iemand die je graag wil verrassen.

Wat heb je nodig?

Er zijn vooral veel benodigdheden nodig voor deze taart. De een wat serieuzer dan de ander. Ik heb nog nooit een nootmuskaat gezien, laat staan dat ik de bijbehorende rasp heb, maar een potje voldoet ook. Verder kan ik kant en klaar geraspte peen aanraden anders gaan je 25 minuten bereidingstijd op aan het raspen van de peen. Ik heb olijfolie gebruikt in plaats van zonnebloemolie, maar dat maakte niks uit. De bakpoeder ben ik vergeten door het beslag te doen. De taart is daardoor wat compact geworden. Tot mijn grote opluchting heeft de smaak er echter niet onder geleden.

Waar moet je op letten?

  • Het beslag is vies. Met name door de olie. Aflikken werd tevens door mijn 3-jarige peuter afgeraden.
  • Je moet de suiker, eieren en olie ‘luchtig’ kloppen, maar er staat niet bij hoe lang dat duurt. Ik heb voor de vorm 5 minuten geklopt. Het was toen niet luchtiger dan met 1 minuut, maar je hebt wel het idee dat je er iets voor gedaan hebt.
  • Het beslag wordt heel waterig door de geraspte peen. Als je zelf raspt ten minste. Ik zou het eerst uitdrukken in een zeef of nog beter: kant en klaar geraspte peen kopen.
  • De Allerhande heeft het over een ‘theelepel’ gemalen gember, maar een ‘mespunt’ gemalen kruidnagel – kant en klaar, die hoefde je dan weer niet zelf te maken -, terwijl ze zelf heel handige maatschepjes verkopen met theelepel- en eetlepel maten. Ik ben voor de nootmuskaat uitgegaan van 1/2 theelepel. In Engeland hebben ze het ook nooit over een knife point clove.
  • Eventueel kan je er een twist aan geven voor een kinderverjaardag. Denk aan een Prinsessentaart of een Bumba taart.
  • Wegens ervaringen uit het verleden heb ik de oventemperatuur met 10 graden verhoogd en dit resulteerde in een perfect gare taart. *probeert nu niet smug te kijken*
  • De witte chocola zou met een theelepel op de chocoglazuur gemikt moeten worden, maar dat heb ik met een spuitzakje gedaan. Anders worden het lelijke klodders.