Alles over Tiger bier, het Aziatische drankje dat Nederland verovert

Bier Amstel Bright

Van alle Aziatische bieren, is Tiger bier wellicht een van de meest populaire. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komt dit biertje niet uit Japan of China. In plaats daarvan komt het namelijk uit Singapore. Het wordt gebrouwen door de lokale Asia Pacific Breweries. Dat doen zij al sinds 1930 en daarmee is dit het allereerste bier van Singapore. Aziatische landen hebben bier later gevonden dan Europeanen. Dat wil overigens niet zeggen dat ze er minder goed in zijn: veel Aziatische bieren zijn ontzettend goed.

Over Tiger bier

Het brouwproces van Tiger is uniek in zijn soort. Wist je namelijk dat het maar liefst 500 uur duurt? Het is daarmee misschien wel het langste brouwproces van alle bieren. In combinatie met ingrediënten uit onder andere Europa zorgt dit voor de unieke smaak die we terugvinden in Tiger bier. Daarom heeft dit biertje maar liefst 40 prijzen gewonnen. Het is een echte aanwinst aan het aanbod wat bieren betreft, vinden veel experts.

De smaak

Tiger is een pils. Inmiddels is het onderdeel van Heineken Asia Pacific want het bedrijf is overgenomen. Je zou het nu dus in feite een Nederlands biertje kunnen noemen, in zekere zin. De smaak blijft gelukkig exotisch en uniek, zoals we van veel Aziatische bieren gewend zijn. Dit biertje is blond en heeft een percentage van 5%. Dat is een gemiddeld percentage. Althans, voor Aziatische begrippen al helemaal. Inmiddels is Tiger verkrijgbaar in maar liefst 60 landen waaronder het onze. 

Tiger bier

Andere goede bieren

Tiger is niet het enige bijzondere biertje uit Azië. Het continent heeft immers veel meer te bieden dan alleen Singapore. Wist je dat ze met name in Japan ontzettend goed zijn in bier brouwen? Daar komen ook een aantal heerlijke biertjes vandaan. Sapporo is bijvoorbeeld een fris zomers biertje uit Japan dat steeds meer hier wordt gedronken.