Een populaire wijn bij iedereen

rode wijn

Wanneer we aan wijn denken dan komt er bij de meeste mensen direct rode wijn naar boven, niet gek want de wijn wordt bij verschillende gelegenheden gedronken. Bij een stukje kaas wat je eet tijdens een gezellig avondje, een diner met vrienden of familie of zomaar aan het eind van de middag als borrel. Er zijn weinig momenten of gelegenheden die niet geschikt zijn om de wijn te drinken. Ook bij deze wijnsoort heb je verschillende soorten, het is goed om te onderscheiden welke soorten er te koop zijn bij Bergovino.nl.

rode wijn

Verschillende smaken

Net als andere wijnen heb je bij rode wijn ook de keus uit verschillende soorten en smaken. Zoet, stevig en elegant, tot fruitig en complex kenmerken de verschillende soorten. Het sap van blauwe druiven wordt in in contact gebracht met de druivenschillen, hierdoor ontstaat de prachtige kleur van de rode wijn. De schil bevat kleurstoffen die ervoor zorgen dat de rode kleur ontstaat. Ook bij de rode kleur heb je verschil, dit komt door de tijd van het in contact zijn met de schil van de druif. 

rode wijn

Heerlijke zoete wijn

Een rode wijn die lekker zoet is bevat meer suikers als een droge wijn, de suikers in de blauwe druif zorgen na het gisten ervoor dat de zoete smaak nog overblijft in de wijn. Port is de bekendste zoete wijn op de markt, de drank komt uit Portugal en bevat een alcoholpercentage van 18-20%. Ben je een beginnende wijndrinker dan is een halfzoete wijn geschikt, deze wijnen bevatten minder alcohol en kunnen gecombineerd worden met verschillende gerechten. De wijn doet het vooral goed bij vlees en een stukje kaas tijdens de borrel of in de avond.