Favoriet vakantieland: Italië

In onze maandelijkse blog over vakantielanden zijn we deze week in het Europese pracht land Italië uitgekomen. Na eerder al landen in Azië als Thailand en de Filipijnen te hebben besproken en in Zuid-Amerika de lezer naar Peru en Colombia te hebben geschreven blijven we nu dichter bij huis. Op auto afstand van Nederland is het laars-vormige land al jaren lang het favoriete vakantieland van menig Nederlander. We nemen jullie in deze blog mee naar de omgeving bij het Garda meer en natuurlijk de hoofdstad Rome.

Gardameer

Lago di Garda of het Garda meer zoals het in de Hollandse volksmond wordt genoemd is de vakantiestek bij uitstek voor vele Nederlanders. Het meer waar het ene na het andere leuke Itliaanse dorpje aan ligt is volgebouwd met camping plekken die overspoeld worden door Nederlanders. Met Gardaland heb je hier ook een geweldig water pretpark.

Rome

Rome, voor ons de favoriete hoofdstad van heel Europa. In Rome staan beelden die in elke andere hoofdstad monumenten zijn gewoon op elke hoek van de straat. In Rome kun je nog terug in de tijd door een bezoek te brengen aan het Colosseum of het Pantheon. Je kunt een bezoek brengen aan het Vaticaan en haar prachtige geschiedenis en het boeiende heden. In Rome kun je nadat je een ambachtelijk gemaakt ijsje hebt gegeten bij de Trefi fontein  door naar de trappen en hier om de hoek onder het genot van de geur van versgemalen Lavazza koffiebonen een verse pasta eten bij een buurt bakker die om 12 uur gratis pasta uitdeelt. Rome de stad ooit opgericht door een Italiaanse legende en de stad waar Totti, een andere Italiaanse legende, net afscheid heeft genomen bij één van de twee club van Rome, AS Roma. AS Roma waar Rick Karsdorp en Justin Kluivert, de zoon van Patrick Kluivert hun minuten maken. AS Rome de concurrent van Lazio Roma. Rome wat een prachtstad!